Изпълнителният директор на ПФК Левски - Павел Колев, сподели пред журналисти след сбирката на Управителния съвет на клуба, че Левски е много близо до това да има нов генерален спонсор.

„Предполагам в най-скоро време ще има новини по тази тема. Предполагам, че ще има и новини около „сребърни” и „бронзови” спонсори. Вече обявихме няколко и ни се иска скоро да подпишем и предстоящите договори”, каза Павел Колев.

„Ще излезем с позиция по две основни теми. Първата е инцидентите по време на мача с Ботев Пловдив, а другата е свързана с явната според нас съдийска тенденция от старта на сезона. За феновете – ние като клуб няма как да толерираме подобно поведение, въпреки че става въпрос за наши привърженици и конфликт, който тлее между тях от много години. Най-важното около, което се обедини УС, а и беше подкрепен от НС, че ние като клуб ще вървим постепенно към персонализация на билетите, което значи, че ще продаваме билети само срещу лична карта. Това можем да го синхронизираме с членските карти и най-вероятно ще прибегнем да продаваме билети за домакинства и гостувания само с абонаментни и членски карти. На нашия стадион няма да имаме проблем с идентификацията и си запазваме правото да конкретизираме извършителите, а освен да търсим отговорност от тях, да им се налага и забрана за посещаване на мачове”.

15 снимки

„Сблъсък не очаквахме и не сме предупредили позицията, но те знаеха, че ще има напрежение. Предвид условията там проблемът беше сериозен и те ни казаха, че са взели всички мерки. Ние го правим преди всеки мач, когато гостуваме в провинцията.

„Пред нас полицията не е казвала, че не знае. Ние ги предупредихме ясно, че очакваме проблем. Най-малкото защото нещо подобно се случи и в Монтана. Това беше изречено от нас като ръководство. Ние непрекъснато водим разговори, но поне до момента няма полза от тях и това, което се случи в Коматево не води натам. Трудно ми е да си обясня как само представители на една от фракциите са задържани, но това е към органите на реда. Опасения имаме и затова ще вземем мерките, за които говорим. Оттук-нататък билети в свободна продажба за гостуване няма да бъдат продавани, а само срещу абонаментна или членска карта. Критиките от НКП бяха една от темите, които говорихме. Не ни притесняват, но смятаме, че това е сериозен проблем, който трябва да бъде решен”.

Антон Узунов
8 снимки

„Относно съдийството? Това, което ще отправим като послание е, че в пореден мач се допускат грешки в ущърб на Левски и това повлиява на крайния резултат. Не мога да кажа умишлени ли са тези решения, но тези въпроси са към съдийската комисия”.

„Разчитаме да реализираме и изходящи трансфери и ще запознаем хората чрез отчети. Мисля, че много трудно можем да вземем футболисти сега, но тези въпроси по-скоро са към треньора и Наско Сираков. В последните дни на трансферния прозорец рискът от грешка е голям. Ако продадем някой, ще остане за зимата. Има две реални оферти в клуба. В касата не мога да кажа колко пари има, тъй като е на отчет при главния счетоводител. В банковата сметка имаме 27 хиляди и нещо лева. Кой е казал, че оперираме без пари? Плащаме каквото можем и другото го отлагаме – това е. Магазинът прави оборот всеки ден, получихме 100 хиляди лева от Спас Русев – това също е приход. Не са достатъчни обаче, за да покрием цялата разходна част. Детайлна справка за заплатата ще направим другата или по-другата седмица. Ще направим отчет, така че горе долу има яснота. Имаме споразумения с играчите за разсрочване и сега държим под контрол този процес”, призна Колев.

Антон Узунов
24 снимки

„Холмар Ейолфсон? Това беше дълга сага, която произтече от факта, че имахме голямо задължение към него откъм заплати. Той се прибра в Рейкявик да се възстанови от операция за херния. След като се възстанови, говорихме нашироко. Той нямаше никакъв мотив да се прибира – поради един основен постулат на правото, който за съжаление наше е залегнал и в швейцарските закони – а то е, че когато едната страна не плаща, то другата не е длъжна да тренира. Ние нямахме лост той да се върне. Разговорът с него беше за клуб и кандидат. Тези разговори продължиха дълго време. В крайна сметка той се отказа от заплатите, които дължим, а той да отиде в Розенборг като свободен агент. Реална опасност сега да напусне някой – няма, но потенциална има. Разговаряме с футболистите и това е причината от време на време да плащаме заплати. Всеки има граници на търпение и всеки има нужда от средства да си издържа семейството”.

„Не мога да говоря за генералния спонсор. На този етап Левски не е в позиция да капризничи за условията, но те са добри на фона на това, което имаме сега – даже повече от добри. Това не е единственият разговор, така че ако успеем да финализираме всичко успешно нещата ще са много добре за клуба в близките месеци. На финалната права сме, но тя е най-трудна за избягване”, завърши Колев.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.