Левски може да продаде Франко Мазурек в еквадорския Олмедо. Тимът финишира на 11-о място през миналия сезон, а преди дни започна подготовка за предстоящия, който стартира в средата на февруари.

Аржентинецът е запознат с обстановката в този клуб, тъй като има един престой в Олмедо през 2014 година. Тогава той записва 25 мача, в които отбелязва два гола. Силните му изяви тогава помагат за завръщане в родината, като си урежда трансфер в Ол Бойс, пише Тема Спорт.

Мазурек пристигна на “Герена” през лятото. Юношата на Бока Хуниорс дойде като свободен агент, след като договорът му с гръцкия елитен Панетоликос бе изтекъл. Той пропусна част от подготовката, което доведе до проблеми с кондиционното му състояние. Мазурек срещна и трудности с адаптацията.

Това е и причината Левски да иска да го продаде при оферта. През есента аржентинецът бе на терена в общо 20 мача във всички турнири, като в половината беше титуляр. Той вкара и два гола - 1 за първенството и 1 за Купата на България.

В положението на Мазурек са и Филипе Нашименто и Насиру Мохамед. Те също ще бъдат продадени, ако се появят кандидат-купувачи.