Привличането на крайния защитник на Айнтрахт Талеб Тауата от страна на Левски няма да е никак лесна задача. "Сините" имат жестока конкуренция за подписа на 27-годишния футболист, който е нежелан от треньорския щаб във Франкфурт. 

Според информацията на вестник "Билд", към него има три сериозни оферти, освен тази от българския гранд. Две от тях са от израелските Макаби Тел Авив и Макаби Хайфа, а третата е от представителя на Примера дивисион Леванте. 

И трите клуба могат да си позволят доста по-добри финансови условия, отколкото може да му се предложат на "Герена". А самият Тауата е показал, че ще е доста скъпа инвестиция, защото в началото на месеца е отказал 300 хил. евро годишно възнаграждение от белгийския колос Андерлехт с Венсан Компани начело. 

Големият коз на Левски се казва Петър Хубчев. Специалистът е бивш играч на Айнтрахт и си е осигурил полпозишън в преговорите с това. Важното е още, че вече е имал разговор с израелския национал, а с оглед на факта, че успя да убеди и 9-те нови попълнения на отбора да подпишат договори след лична дискусия, това може да даде необходимото предимство на "сините" в преговорите.