Ръководствата на Левски и ЦСКА публикуваха писма, с които защитават председателя на СК Костадин Гергинов.

"През последните няколко дни сме свидетели на добре координирана и безскрупулна медийна кампания, подклаждана умело от задкулисието на българския футбол, чиято крайна цел е да обезглави Съдийската комисия към Българския футболен съюз.

Ръководството на „Професионален футболен клуб Левски“ следи внимателно какво се случва и изразява своето възмущение от начина, по който определени услужливи медии се използват като несръчна бухалка в защита на интересите на силните на деня в „Първа професионална лига“ и Българския футболен съюз. Очевидно, нечии сметки са сериозно объркани и нечие влияние в Съдийската комисия силно е намаляло за сметка на независимостта и обективния анализ на събитията на терена. Тези процеси на нормализация са покачили сериозно напрежението в определени кръгове, силно представени в Изпълнителния комитет на БФС, който продължава да функционира с напълно неясна легитимност.

„ПФК Левски“ застава категорично зад настоящия председател на Съдийската комисия, не защото е възхитен от представянето на съдиите, а поради факта, че Костадин Гергинов бе назначен на този пост преди по-малко от два месеца с решение на същия този Изпълком, чийто членове сега обикалят като цветарки по медиите си и атакуват.

Това е нелепо, скандално и противоречи на всички принципи на доброто управление. Настояваме за незабавно организиране и провеждане на общо събрание на Българския футболен съюз и избиране на изцяло ново ръководство, което да постави интересите на футбола на първо място за сметка на личните интереси и амбиции на клубните президенти.

От ръководството", написаха от "Герена".

"Съдията на мача ЦСКА - Локомотив (Пд) не бил международен, представяте ли си! Нещо повече - не е даже и от онези, които наскоро ги оставиха да свирят и след пенсия.

Плашат шефа на съдиите, пресират го медийно и ако той не се огъне, поне реферът на мача на ЦСКА ще бъде стресиран. И осъден още преди мача. Затова, че не е международен. Не е и от НЕпенсионираните. Апропо, само да попитаме: Реферът Никола Попов, когото кликата днес обвинява във всички земни грехове, не е ли международен рефер?

И го стрелят като комунист на разпит с въпроси, които години наред не са задавани за чутовно по-големи грехове. Чака се само детектора на лъжата, но за него още явно не е дошло време", написаха от ЦСКА.