На "Герена" са изключително доволни от представянето на Найджъл Робърта и затова са решили да насочат основната част от зимната селекция към Холандия. Причината е, че там може да изпаднат доста добри играчи, които са и млади, при това на доста добра цена, пише вестник "Меридиан Мач".

По време на мача с Царско село на "Георги Аспарухов" бяха забелязани чужди агенти, които бяха в компанията на изпълнителния директор Павел Колев. Смята се, че "сините" са ги потърсили да им помогнат в търсенето на нови играчи, които имат качества като Робърта. 

Те обаче се подвизават на други постове, които в Левски имат нужда от подсилване. Това важи най-вече за защитата и халфовата линия. "Сините" търсят играч, който да е алтернатива на Иван Горанов на левия бек, а освен това се търсят и поне двама класни полузащитници.

Твърди се, че столичният гранд проявява интерес към Гудмундур Торарирсон. Исландецът става свободен агент през декември, след като е отхвърлил предложението на Ньоркопинг за нов договор. Засега обаче няма информации дали ще приеме предложението, което му е отправено от "Герена".

Не е ясно и дали бързо ще успее да се наложи у нас, след като Левски има вече обеца на ухото с попълнение от Швеция. Насиру Мохамед бе взет през лятото, но все още не може да се пребори за титулярно място в отбора.

В Холандия обявиха, че Левски платил около 200 хил. евро за Робърта, но цената му вече е скочила почти над четири пъти. Името му редовно се появява в мрежата, където скаути твърдят, че той е играч, който може да се превърне в доста апетитна хапка на пазара, ако продължава да се развива по този начин.