Славия посреща Левски в интересен сблъсък от плейофната фаза на efbet Лига. Двубоят на стадион „Александър Шаламанов“ ще стартира в 20:15 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще може да проследите всичко най-интересно от двубоя на Овча купел.

"Белите" имат 37 точки и няма как да се качат по-нагоре от сегашната си шеста позиция до края на сезона. "Сините" записаха победи над Ботев и Черно море в последните си два двубоя в efbet Лига, но Станимир Стоилов призна, че ще даде почивка на част от по-опитните си играчи, а шансове за изява ще получат някои по-млади футболисти. Кулминацията за Левски бе спечелената Купа на България, така че голямата цел е изпълнена. Това обаче не означава, че тимът трябва да сваля гарда, а напротив - трябва да продължи във възходяща линия и да трупа още самочувствие.

Треньорът на Славия Златомир Загорчич днес не може да разчитат на контузения Борислав Цонев. В същото време Станимир Стоилов вероятно ще направи някои промени в състава в сравнение с мача за Купата. Той не може да разчита на Сонко Сундберг в този мач, а до последно под въпрос ще бъде Билал Бари, затова се очаква наставникат дори да смени схемата на игра и отново да заложи на 4-2-3-1.