За нов и модерен стадион ръководството на Левски ще трябва да изчисти всички налични дългове към държавата. Това е едно от изискванията, които „сините“ трябва да спазят, за да получат съоръжението на концесия, разкри служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева. Към момента столичният клуб преговаря с НАП, където има да погасява около 11 млн. лева.

"Стадион "Георги Аспарухов" е в Плана за действие за концесиите още от 2021 година – обясни Лечева пред бтв. - Тогава е взето решение да бъде дадена възможност чрез публично-частно партньорство, каквото е концесията, да бъде намерен частен инвеститор, който да направи така, че Левски да разполага с модерно съоръжение. Ние задвижихме тази процедура, като с моя заповед създадохме комисия, в която участва и областната управа. Когато стигнем до процедура по отдаване на концесия, всеки един трябва да изпълни изискванията на закона. Публичните задължения трябва да бъдат изчистени".

А документацията, необходима на ЦСКА за строежа на нов стадион е на финалната права. В рамките на мандата на Лечева бе подписан меморандум между държавното дружество "Сердика спортни имоти" и столичния клуб, в който са разписани всички най-важни стъпки по отношение на създаването на съвместното дружество.

Всички елементи и всички най-важни действия са към своя край. Апортната вноска на активите, с които ще участва държавата в дружеството, е 28 498 000 лева.“