Отборът на Левски ще се изправи срещу Черно море в мач от 9-ия кръг от efbet Лига. Изключително любопитният сблъсък на стадион „Георги Аспарухов” ще противопостави бившите съотборници, днес съперници и треньори, Петър Хубчев и Илиан Илиев.

Срещата е с начален час 20.15 и ще можете да я наблюдавате по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTAR и минута по минута в GONG.BG.

Двамата специалисти и техните решения ще бъдат в основата на крайното развитие на срещата. Любопитен факт е, че след почти 3 години съвместен престой в Левски като играчи, предимството в треньорски аспект е за Илиан Илиев, който няма поражение срещу Петър Хубчев. Всеки от тях е бил наставник на Левски, но и на тима на Берое, като именно те донесоха двете купи на България за старозагорския отбор.

В същото време Черно море повече от 61 години няма шампионатна победа като гост на „сините” в продължение на 53 поредни двубоя (43 победи за Левски и 10 равенства). Последният от трите им успеха в София бе 1:0 на 26 април 1958 г.

През седмицата "сините" победиха с 4:0 съперник от Дубай в контрола. Полузащитникът Франко Мазурек е възстановен и се очаква да вземе участие в двубоя, но Станислав Костов продължава да се възстановява. Паулиньо е привлякъл вниманието на швейцарци, а Станислав Иванов е следен от руснаци.

Именно Паулиньо е пред своя 50-и мач в efbet Лига, всички за Левски. Има 13 гола за „сините” (първият от тях срещу Черно море при победата с 3:2 на „Тича” на 7 март 2018 г.), а асистенцията му във вечното дерби с ЦСКА в миналия кръг бе 8-ата му в първенството.

Очаква се Илиан Илиев ще даде шанс на Миодраг Митрович под рамката на вратата. Аут за срещата са невъзстановените Исмаил Иса, Велислав Василев и Йонуц Нягу. С отбора за София не отпътува и Дани Кики.

„Моряците” обаче завършиха наравно 5 пъти в последните 6 кръга, единствената загуба в този период бе от шампиона Лудогорец – 1:2 у дома на 18 август т.г.