Ботев Пловдив приема Левски във втория съботен мач от 7-ия кръг на efbet Лига.

Проблемите при "канарчетата" през последната седмица се пренесоха в пълна степен и в спортно-техническата част. След разочароващото поражение с 1:3 при визитата на Монтана, в клуба се получиха сътресения, след които напуснаха Антонио Вутов, Иван Бандаловски и Лъчезар Балтанов. Положението при домакините продължава да е все толкова несигурно и на финансовия фронт, където продължава да не се знае как съставът ще бъде издържан оттук насетне.

В състава на Левски нещата изглежда от седмица на седмица по-позитивни след турбулентния старт. Три поредни победи в шампионата разсеяха насъбралия се негативизъм и приготвят състава за атака на нови 3 точки в Пловдив.

Продължава неяснотата около бъдещето на Станислав Иванов, след като се спекулира за сериозен интерес към играча от Турция и Германия. През седмицата бе привлечен братът на Божидар Краев – Андриан, докато Симеон Славчев все още е контузен.

Под въпрос за срещата в „Коматево“ продължава да са Найджъл Робърта и Орлин Старокин.

Първият съдийски сигнал на „Коматево“ ще бъде даден днес, от 21:00 часа, като двубоят ще бъде предаван пряко в ефира на DIEMA SPORT. Ние от Gong.bg, от своя страна, ще проследим всичко най-интересно минута по минута.