Легендата на Левски Емил Спасов никак не е спокоен за бъдещето на клуба след вчерашната пресконференция на Джоузеф Диксън. Той не скри притеснението си след видяното на брифинга на „Герена“.

Антон Узунов
33 снимки

„Не чух почти нищо конкретно и точно. Предимно празни приказки. Когато видях, че Наско Сираков го няма, се притесних много. Все пак беше обявено, че ще присъства и той. Мотивът, че интересът е предимно към англичанина, по принцип е точен, но за мен беше важно да присъства и Наско Сираков“, заяви Спасов пред "Мач Телеграф".

„Иначе по същество казаното беше доста уклончиво. Уж всичко е наред, всичко е формалност и въпрос на няколко дни. За мен обаче нищо все още не е наред. Журналистите зададохте доста правилни и точни въпроси, но аз не чух почти нищо категорично. Единственото, което ми дава надежда е, че наистина такива сериозни неща не стават бързо и току-така. Доколкото разбрах, Диксън иска да строи търговски център. А всички документи, за да получиш разрешение за такова нещо в България не се дават бързо и лесно. Който и да стои зад това момче, защото повече бих го определил като момче, отколкото като голям бизнесмен, не би си давал парите с лека ръка", добави още той.

16 снимки

Каквито и фондове да са зад него, няма как да инвестират в Левски без да са сигурни, че от някъде поне частично вложеното ще им се връща. А това може да стане, ако се построи мол, например. За стадиона също е нормално нещата да се проточат още дълго време, защото този стадион не е собственост на Левски. Говорил със Стефан Софиянски, който като бивш кмет на София е наясно с нещата, знам, че са сложни. За да стане всичко е нужно и съдействието на много институции. Може и заради това човекът да шикалкави. Няма как да не увърта, при условие, че много неща не зависят от него. Така че на ход са и институциите – ако те не искат да го има Левски, лесно могат да го постигнат. Лошото е, че при положението, в което е в момента държавата, на много хора не им е до Левски. Все пак се надявам нещата с този човек да станат, защото друг изход няма", каза легендата на "сините".

"Исками се да стане само с повече спонсори, но за мен това не е сериозно и няма как да стане. Трябва да има и сериозен човек, който да дава пари. Не мога да кажа, че Наско Сираков е сбъркал с Джоузеф Диксън. Ако го е избирал между трима и се е спрял на него – тогава вече може да се твърди, че е сгрешил. Но при условие, че никой друг не иска да се захване с Левски и да инвестира, трябва да се надяваме нещата с него да станат. Питате ме и интуицията какво ми говори. Случвало се е понякога тя ме лъже. В момента съм разколебан - 50 на 50. Ясно е какво ми се иска, както на мен така и всички, които обичаме Левски – сделката да се случи и отборът да се оправи. Но дали ще стане – въобще не съм сигурен“, завърши Емил Спасов.