Бившият български национал Емил Кременлиев ситуацията в ЦСКА след първите два мача от пролетния дял от шампионата. „Червените” направиха 0:0 срещу Левски и взеха победата над Ботев Пловдив с 1:0.

"В интересен на истината, ЦСКА е една крачка напред. Колкото и тривиално да звучи, е така. Отборът почти не взе нови футболисти през зимата, тук можем да говорим само за италианеца Стефано Белтраме. Ахмед Ахмедов още не го броя, тъй като не разчитат на него. Та, Белтраме показа интересни неща в първите 2 мача - вкара на Ботев, излезе на голова позиция и срещу Левски. Не е сериозно от 2 мача да му се дават генерални оценки. Но изглежда, че той ще им свърши работа. Може би това е човекът, когото чакаха и ще повлияе на играта им. Да видим", каза Кременлиев пред „Меридиан мач”.

"Много далеч съм от мисълта, че всичко в ЦСКА е идеално. Отборът определено има проблеми в атака, трудно вкарва голове. Тимът и трудно допуска голове, което го държи. Но ако резултатът не е 1:0, е 0:0, което не върши голяма работа", смята бившият играч на ЦСКА, Левски и Славия.

"Вярно е, че ЦСКА трябва да съжалява повече за равенството в дербито с Левски. Имаха повече положения, като че ли търсиха повече победата. На този етап ЦСКА изглежда една крачка пред Левски. Не знам на "сините" дали им пречат финансовите проблеми, или несигурността за бъдещето, но отборът не е това, което очакват феновете. Там добрата новина е, че "синята" общност се обедини и показа как трябва да се постъпва. Но спортно-технически отборът не изглежда много добре и затова си мисля, че ЦСКА е крачка напред. А че "червените" няма да станат шампиони тази година, няма. И това не го казвам аз, а ще ви го повтори всеки, който спрете на улицата", убеден е Кременлиев.