Старши треньорът на Левски – Николай Костов, каза след победата над Локомотив Пловдив, че няма представа откъде са се появили спекулациите за бъдещето му. Наставникът определи Уелтън като ключов играч за „сините“ и важен за облика на отбора.

„Очаквам играчите да са по-концентрирани в следващите два мача и да се представим достойно. Да погледнем по-оптимистично към втория полусезон“.

„По-различното беше самият противник. Локомотив Пловдив е силен отбор, на който аз се възхищавам. Не трябва да им се дава да разиграват, много добре го направихме и заслужено вкарахме два гола. Това обаче е голям разход на енергия – високата преса. През второто търсеха бърз гол, ние дадохме инициативата. За наша радост, проведохме всички борби добре. Имахме добро участие и в защитен план“.

„Съвсем различно изглежда отборът с Уелтън. Видимо е. Той създава неприятности на нашите противници. Без него щеше да изглеждаме различно. Уелтън е много ценен, винаги се възхищаваме от неговата игра“.

„Не трябваше да поемаме много големи рискове, отговорни сме за здравето на играчите“.

„Да ви кажа – не очаквах този въпрос. Не знам кой и защо е писал това, има хора, които вярват в мене. Дошъл съм да помагам. Не съм треньор, който кариерата му зависи...Сериозна тема е, не знам какви думи да намеря. Чувствителен човек съм. Поемам отговорност за това, което се случи. Изостанахме от първите отбори, загубихме ценни точки. Или следваме нашите идеи, или трябва да има промени. Не е сега моментът да се обсъжда тая тема. По-добре да се остави за по-далечно време“, заяви Костов на въпрос дали е бил повлиян от спекулациите, пращащи го далеч от Левски при евентуална загуба от Локомотив Пловдив.

„Играчите във всеки мач се стараят. Отдавам на терена и напрежението последния мач с Локомотив София. За начина на игра не можем без основни играчи като Роналдо, Уелтън и Рикардиньо. Това трио изнесе добрите мачове през лятото. Убеден съм, че ще се върнем на победен ход и ще възстановим резултатите“.