Комисар Антон Златанов даде подробности за инцидентите около и по време на дербито между Левски и ЦСКА, завършило с успех на „червените” с 2:0.

При втория гол на ЦСКА, част от феновете на Левски нахлуха на пистата, но до по-сериозни инциденти не се стигна.

„При минимално напрежение премина днешния мач. Той с проведе при различни условия от досегашните. На стадиона имаше само 4000 души, което предразполагаше в целия град по заведенията да има агитки. Това наложи да предприемем сериозни мерки във всички квартали, особено в централна градска част в откритите заведения. Не са регистрирани сериозни инциденти, има арестувани само три лица за наркотични вещества и две за липса на документи”, сподели Златанов..

„На самия стадион имаше съвсем малко напрежение при втория гол на ЦСКА, част от синята публика навлезе на пистата. Предприехме действия със стюардите, за да не допуснем повече от тези стотина души на пистата. С помощта на част от тарторите на агитката, които бяха долу и стюардите, феновете се прибраха на трибуните. Не се е налагала по-твърда намеса от страна на нашите служители. Един от нашите служители припадна, но не заради някаква интервенция, просто му прилоша. Човекът е в стабилно състояние. Няма задържани фенове след нахлуването им на пистата”, допълни комисарят.