Отборът на Левски записа трета поредна победа в шампионата, след като се наложи с класическото 3:0 над Етър. „Сините” надиграха тотално „виолетовите” в срещата от 15-ия кръг на efbet Лига на „Георги Аспарухов”, като попаденията реализираха последователно Холмар Ейлофсон, Паулиньо и Дени Алар.

Отборът на Петър Хубчев не остави никакви съмнения за превъзходството си над състава, воден от Радослав Кирилов. Владението на топката, както и надмощието във всички фази на играта бяха в полза на домакините. Тимът от Велико Търново не успя да противодейства, като създаде едва едно по-сериозно положение за целия двубой.

Левски се завърна на второто място в класирането пред Локомотив Пд с 35 точки. Етър е на 9-о с 14 пункта. Лидер е Лудогорец с 39.

Успехът на „сините” беше проследен от трибуните от Елин Топузаков и Неделчо Матушев, помощници на националния селекционер Георги Дерменджиев. Временният президент на БФС Михаил Касабов също беше в ложата заедно с Павел Колев и Ивайло Петков.

LAP.bg
38 снимки

Играчите на Левски започнаха много добре мача и натиснаха своя съперник от първата минута, давайки ясна заявка за трите точки. Още в 8-ата минута гредата спаси гостите от ранно попадение. След извеждащо подаване към Здравко Димитров, той майсторски успя да се изплъзне от опеката си, стреля по диагонал, но нацели страничната греда на вратата на Етър.

Последваха много силни минути за Левски, които закономерно се увенчаха с гол. В 23-ата минута при центриране от фаул на Дени Алар отляво, Холмар Ейлофсон надскочи всички и засече с глава за 1:0, за да реализира своя трети гол от началото на сезона.

Първото положение пред вратата на Левски от началото на мача дойде в 25-ата минута. След много добра атака, Крум Стоянов намери Иван Стоянов на границата на наказателното поле, но ударът му не беше точен.

Играчите на Петър Хубчев продължиха да създават положения и да владеят топката, но до почивката така и не успяха да стигнат до втори гол. В края на първата част „сините” играчи поиска главният рефер да отсъди дузпа за нарушение срещу Станислав Иванов, такова решение обаче не последва от Петър Костадинов.

Малко преди това се наложи Росен Кирилов да направи принудителна смяна, след като Иван Стоянов напусна терена заради болки в кръста, на негово място срещата доигра Светослав Ковачев.

След подновяването на играта Левски отново показа, че ще диктува случващото се на „Герена”. А с натиска и попадението не закъсня . В 48-ата минута след прекрасна солова акция през центъра на Паулиньо, който с едно движение успя да се измъкне от Артьом Артюнин, се разписа за 2:0. Това бе шесто попадение за бразилеца от началото на настоящата кампания.

Класическата разлика в мача дойде в 67-ата минута. Паулиньо пусна топката към Дени Алар, който стреля над плонжа на Христо Иванов за 3:0. При повторенията останаха леки съмнения, че 29-годишният атакуващ играч е в положение на засада.

В крайна сметка Левски заслужено се поздрави с успеха, който е 11-и от началото на кампанията за „сините”.

ЛЕВСКИ - ЕТЪР 3:0

1:0 Холмар Ейлофсон 23'

2:0 Паулиньо 48'

3:0 Дени Алар 67'

Стартори въстави:

ЛЕВСКИ: Милан Миятович, Живко Миланов, Нуно Рейш, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Мартин Райнов,  Кали Тиам, Станислав Иванов, Здравко Димитров, Паулиньо, Дени Алар

ЕТЪР: Христо Иванов, Красимир Станоев, Александър Дюлгеров, Артьом Артюнин, Иван Иванов, Крум Стоянов, Яни Пехливанов, Румен Руменов, Иван Стоянов, Даниел Младенов, Флорент Боджадж