Капитанът на Левски Живко Миланов беше категоричен, че ремито 2:2 срещу ЦСКА в голямото дерби на 8-ия кръг в първенството има привкус на загуба за „сините”. Опитният бранител заяви, че пропиленият аванс от 0:2 се дължи на две чисто индивидуални грешки в отбрана, които са позволили на съперника да отбележи без сам да създаде голова ситуация.

„Треньорът също така каза – че настроението е все едно сме загубили. Трябва да вдигаме главите, това е футболът. Лошото е, че наш спечелен мач те хванаха грешки. Нямаха нито една голова ситуация и чрез наши грешки изравниха. Играха директен футбол и това ни изигра лоша шега”, заяви Миланов.

Владимир Стоянов/Lap.bg
11 снимки

„Да кажа честно, тактиката ни беше първото полувреме да ги пресираме високо. Според мен доста добро полувреме за нас. Вкарахме два бързи гола, което отвори мача, и мисля, че една идея се дръпнахме назад вече при 2:0. През второто полувреме след две наши грешки успяха да ни изравнят.”

Lap.bg
37 снимки

„Може би една идея се дръпнахме назад, но знаехме, че ЦСКА са доста силни двамата нападатели – Евандро и Али Соу. Доста здрави и бързи, опитахме да стоим по-близо до тях. Вината си е изцяло наша. Просто трябваше да вкараме трети гол и да затворим мача.”

„Нормално е като се правят смени накрая, да се усеща това. Чест му прави на Тиам, който има 3 тренировки и изигра мача. Нашименто е в същата ситуация -  2-3 тренировки, не е в оптимална форма. Така стоят нещата.”

„Клиширано е, но гледаме напред. Това е дерби, това е футбол. Реално те нямаха голови ситуации, само изритани топки. Вкараха ни два гола след персонални наши грешки. Гледаме напред и това е.”

„Мисля, че Левски е на прав път. Както виждате, първи сме. ЦСКА могат да са щастливи, че взеха една точка. Идва мач с Лудогорец, нека видим в него какво ще стане”, завърши Миланов.