Плеймейкърът на Левски Ивелин Попов може да остане на резервната скамейка в предстоящото дерби с ЦСКА. Последният двубой от плейофите е в сряда от 18:45 часа на националния стадион "Васил Левски". Една от причините за такова решение на треньора Елин Топузаков е, че 35-годишният футболист виси с натрупани жълти картони - има на сметката си осем и при получаването на още един ще бъде наказан за две срещи. По тази причина той пропусна и двубоя с Лудогорец.

Наставникът на "сините" не иска да губи най-опитният си играч за задаващия се бараж за Лигата на конференциите срещу седмия в efbet Лига. Левски има шанс и за третото място, но това трябва да мине през грешна стъпка на ЦСКА 1948 при домакинството им на Локомотив Пловдив, а "сините" да спечелят дербито срещу ЦСКА.

Друга от причините за оставането на резервната скамейка на Ивелин Попов е доброто представяне на Илиян Стефанов срещу Лудогорец (2:3). 24-годишният футболист отбеляза едно попадение във вратата на разградчани и като цяло се представи много силно. Той бе измъчван от контузии през цялата кампания, но вече е изцяло възстановен. Топузаков може да се осланя и на статистиката му срещу ЦСКА.

Стефанов донесе Купата на България през май миналата година, отбелязвайки единственото попадение във финала срещу "червените", а през есента се разписа веднъж при успеха с 2:0 в мрежата на Густаво Бусато.