Исканият от Левски Йозеф Хушбауер официално е футболист на Динамо Дрезден. Чешкият национал вече бе представен от новия си тим. Той преминава под наем за шест месеца с опция за закупуването му в тима от Втора Бундеслига. Днес Хушбауер ще проведе и първата си тренировка с тима.

„Получих няколко много добри оферти, за които съм щастлив и оценявам качествата си, от чуждестранни клубове. Но вярвам, че ако Славия иска да бъда неин играч, има основателна причина за това. Ето защо харесах и приех офертата на Динамо за половин година наем с опция за закупуване след този период“, написа Хушбауер в една от социалните мрежи.

„Вярвам и обещавам, че ще направя всичко възможно, за да задържим Динамо Дрезден във Втора Бундеслига и да спрем пропадането“, добави още той.

Йозеф Хушбауер не отпътува със Славия Прага за подготвителния лагер в Испания, защото имаше конкретни оферти към него от Левски и Фортуна Дюселдорф. В крайна сметка той се е спрял на Динамо Дрезден. В чешките медии се споменава, че сделката е удовлетворила трите страни по сделката – тимът от Втора Бундеслига, Славия Прага и Йозеф Хушбауер.