Бившият футболист на Левски Христо Йовов коментира случващото се в Левски, където игра за последно и впоследствие бе назначен за спортен директор. Ето какво каза Йовов пред "Меридиан Мач", който в момента е в предизборна кампания, защото е кандидат за кмет на родния му град Своге.

"Мислите ми около ефекта след назначението на Петър Хубчев са много колебливи. Веднага казвам защо. Има периоди, в които Левски прави добро впечатление, а после идва разочарование. Заради това така разсъждавам. Хубчев е доказан специалист и от доста години се занимава със сериозни отбори. Той има принос Левски да изглежда по-добре от преди - построен и организиран. Но докато гледам мачовете като фен, именно едни колебливи мисли се пораждат в главата ми", коментира Йовов.

"Дербито е отличен пример за двете крайности - през първото полувреме Левски игра добре и превъзхождаше съперника. Бях сигурен, че "сините" ще спечелят. Тогава дойде второто полувреме, през което отборът показа друго лице. Трябва да се търсят причините за това. Обикновено е най-лесно те да се търсят в треньор", добави Бижутера. 

"В Левски бяха привлечени 8 футболисти. Очакванията са големи, но не може да се правят генерални изводи дали взимането на някой от новите е било грешка през първите 2-3 месеца. Лесно е да се прецени правилния избор, когато той блесне още в първите минути или мачове. Ясно е, че на всеки му трябва период от адаптация. Нужно е време. Но то ще изтече в даден момент. Може най-много до края на годината да има колебания при новите, а след това те трябва да покажат качествата, заради които са били привлечени на "Герена". Не трябва да забравяме, че голяма част от тях бяха взети късно", завърши Йовов.