Бившият футболист на Левски Христо Йовов коментира случващото се в Левски, където игра за последно и впоследствие бе назначен за спортен директор. Ето какво каза Йовов пред "Меридиан Мач", който в момента е в предизборна кампания, защото е кандидат за кмет на родния му град Своге.

"Мислите ми около ефекта след назначението на Петър Хубчев са много колебливи. Веднага казвам защо. Има периоди, в които Левски прави добро впечатление, а после идва разочарование. Заради това така разсъждавам. Хубчев е доказан специалист и от доста години се занимава със сериозни отбори. Той има принос Левски да изглежда по-добре от преди - построен и организиран. Но докато гледам мачовете като фен, именно едни колебливи мисли се пораждат в главата ми", коментира Йовов.

"Дербито е отличен пример за двете крайности - през първото полувреме Левски игра добре и превъзхождаше съперника. Бях сигурен, че "сините" ще спечелят. Тогава дойде второто полувреме, през което отборът показа друго лице. Трябва да се търсят причините за това. Обикновено е най-лесно те да се търсят в треньор", добави Бижутера. 

"В Левски бяха привлечени 8 футболисти. Очакванията са големи, но не може да се правят генерални изводи дали взимането на някой от новите е било грешка през първите 2-3 месеца. Лесно е да се прецени правилния избор, когато той блесне още в първите минути или мачове. Ясно е, че на всеки му трябва период от адаптация. Нужно е време. Но то ще изтече в даден момент. Може най-много до края на годината да има колебания при новите, а след това те трябва да покажат качествата, заради които са били привлечени на "Герена". Не трябва да забравяме, че голяма част от тях бяха взети късно", завърши Йовов. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.