Нападателят на Локомотив Пловдив Димитър Илиев изригна срещу съдийството на Никола Попов в дербито срещу Левски, завършило 2:2 на „Лаута”. Домакините имаха сериозни претенции за дузпа през първата част, които обаче не бяха уважени от съдийската бригада. Въпреки че ситуацията бе прегледана с ВАР, наказателен удар не бе отсъден.

Ето емоционалното изказване на Митко Илиев:

Малко късмет не ни достигна. В последната минута имахме греда. Ако говорим за футбол мисля, че бяхме по-добрият отбор. Създавахме повече положения, бяхме по-опасни. С едно положение през първото полувреме ни вкараха. Мисля обаче, че много голяма роля изигра и съдийството на г-н Попов. Ако той не е видял, другото момче горе, което мисля, че преди два дни цяла България за него говори как свири Пирин – Локо София, аз също гледах репортажи съм леко… не мога да си обясня да си свирил такъв мач и след два дни да дойдеш…

1000% дузпа. Гледахме го няколко пъти. Има 28 000 камери от който се вижда, че има съприкосновение и всеки един съдия ще свири дузпа.

Защо не се гледа? Шест ситуации има за дузпа не се гледат, и в 95-ата минута го викат да гледа ситуация за жълт картон. Ако ми обясните за какво е този ВАР при положение от всички камери се вижда, че има явно съприкосновение, че кракът на нашия нападател променя траекторията си и т.н., защо не се свири тази дузпа?

Преди два кръга този същия съдия, абсолютно 1000% дузпа, никой нищо не каза срещу Пепи Витанов. Пак се вижда от седем камери, че има съприкосновение и има дузпа, пак не се разглежда. В 8о и някоя минута при 2:2 с две ръце ме свалят… преди два дни видяхме на Петър Занев каква дузпа свири за в пъти по-малко съприкосновение.. Сега не се гледа, не се сигнализира. Искам да попитам за какво е този ВАР и каква роля играе в нашето първенство?

Чуйте цялото интервю на афектирания Димитър Илиев във видеото