Петър Хубчев най-накрая наруши мълчанието си относно Левски. Настоящият треньор на Берое сподели любопитни подробности за раздялата си със "синия" клуб. 

"Живея с ясната мисъл, че това е много важна тема за много хора. Ясно е, че трябва да има отговор на въпросите. Искам да кажа на всички хора, че няма въпрос, на който да не отговоря, на каквато и да е тема. В последните години се изписаха много неща, 95% от тях са помия. Аз предпочетох да мълча, да тая всичко в себе си. Смятам, че трябва и е крайно време да се коментират и тези неща, но за да коментирам, до мен трябва да има и човек от отсрещната страна. Иначе няма да стигнем до никъде. Предпочитам да има човек, участвал в тези процеси, и да го гледам в очите", заяви Хубчев пред "Код Спорт". 

"Аз си защитавам моята правда и никой в света не може да ме убеди, че съм сбъркал. Два или три случая през целите тези две години аз не съм искал една стотинка, освен заплатите, които са ми дължали. В България някои от обидите минават за много популярни. Едва ли не човекът е мишка, страхливец, селянин. Чувал съм ги всичките за себе си. С някои от тях се гордея. Никога не съм крил, че съм роден в село, даже се гордея с детството, което съм имал. Никога не съм го приемал като обида." 

Пламен Кодров/Lap.bg
11 снимки

"Ти прочете ли някъде, че аз не съм получавал заплата 5 месеца от Левски? От всичко прочетено, колко пари знаеш, че съм получил? Колко пари искам? Няма какво повече да коментирам. Така съм приел. Когато отидох в Левски, беше направен план от президента. Между другото, пожелавам на всеки български треньор президент като Васил Божков. Не говоря за другите неща, които се случиха с този човек." 

"Павел Колев е един от малкото хора, които разбират материята футбол. Той ме потърси пръв и бе изпратен от Божков. Трудно се преговаря с него, той просто ти предлага и ти или се съгласяваш, или не. Не става дума за преговори. Той ми постави задача от 2 години, после каза 3 години. След това се случиха някои неща и 20 дни след последната среща станаха и другите неща извън футбола, които промениха всичко", допълни Хубчев. 

"Другият мит, по който предпочитам да се смея вътрешно на словоизлиянията на знайни и незнайни воини, е темата с паспорта. Аз повече от 20 години не притежавам български паспорт. Аз нямам такъв. Когато бях към края на кариерата си в Айнтрахт, ми казаха, че имам тази възможност да ми се извади немски паспорт. Заради визите, които трябваше да се вадят тогава, реших да приема предложението. Поводът не е бил никакъв друг. Тогава нямаше двустранното споразумение между България и Германия, трябваше да се откажеш от единия. Оттогава аз нямам български паспорт. Всеки средноинтелигентен журналист би могъл да го провери. Моите договори с много от отборите и дори БФС са подписани с този паспорт. То е елементарно. Ако търсиш истината, ще го докажеш, но те предпочетоха да се упражняват." 

40 снимки

"Не знам дали ще ми повярвате - до ден днешен нито аз съм се обаждал на Сираков, нито той на мен. Той не бе получил акциите, но се знаеше, че ще се случи нещо. Аз му казах, че сме готови да си тръгнем. В личен разговор той ми каза, че е много важно клуб като Левски да има хубав собствен стадион. Дано да се случи за много български отбори. Ние до декември месец бяхме на второ място, на много малко точки от Лудогорец. Буквално след 20-30 дни той дойде да ни каже, че ни освобождава. Начинът, по който стана това нещо, бе много обиден. Искам да го гледам в очите и да му го кажа. От тогава до ден днешен той или юристите не ми се обадиха да кажат, че имат затруднения, да предложат да отложим във времето... Нямам такова обаждане от тях." 

"Аз лични заплахи не съм получавал от никого. Мен ме определят като темерут, приел съм си своите правила. Вървя си по тях и по тях ще си живея. Затова няма да се откажа от тях. Аз съм убеден в правотата и никой не може да ме убеди в обратното. Видял съм го, чул съм го и съм приел нещата. Там, където съм, тези футболисти са най-добрите - колкото и да не могат. Клубът, в който съм, за мен е най-добрият. Така съм процедирал навсякъде. Има съмнения, че като малък съм бил от ЦСКА и затова искам да фалирам Левски. Мен няма да ме промени никой, такъв ще си остана", заяви Хубчев.

А какво разкри Хубчев за работата си като национален селекционер вижте ТУК!