Футболистът на Левски Симеон Славчев беше изписан от УМБАЛ "Св. Анна" в София, където беше приет след усложнения заради COVID-19. Полузащитникът изказа специални благодарности на екипа, който се грижи за него, и разказа за премеждията, през които е преминал. Те са ежедневие за медицинските лица, които са на първа линия в битката с коронавирусната инфекция.

Публикацията на Симеон Славчев:

"Искам да изкажа своята най-голяма благодарност и да се поклоня пред професионализма и отношението на д-р Миронова, лекарите и целия екип от УМБАЛ "Св. Анна" гр. София! 

Думите не стигат да изкажа благодарността си към д-р Миронова и целия екип, борещ се в Ковид отделението с инфекцията и последиците от нея! 

Прекланям се пред вас и ценя мисията и жертвите, които правите в името на здравето и живота на хората! 

Видях с очите си какво представлява инфекцията и разбрах колко е страшна и опасна! Видях през какво преминавате и колко Ви е тежко! Вие сте нашите герои! 

Ако има някой, който не вярва в сериозността на заболяването и последствията, нека отдели една вечер в отделението и ще разбере колко им е тежко на хората борещи се на първа линия с инфекцията! Тези лекари се борят за всеки един живот и заслужават най-голямото признание и благодарност! 

Благодаря Ви, че се погрижихте за моето здраве благополучно! 

Престои ми възстановяване и се надявам най-скоро време да успея да започна тренировъчен процес! 
Пазете се и спазвайте мерките! 

С огромно уважение: 
Симеон Славчев".


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.