Старши треньорът на Лудогорец Стнислав Генчев не скри задоволството си от победата над Левски с 2:0 в дербито от 12-ия кръг на efbet Лига. Шампионите се наложиха с голове на Мавис Чибота и Клаудиу Кешеру.

„Победата беше извоювана със страшно голямо желание от нашите футболисти. В четвъртък имахме много тежък двубой. Изразходихме се както физически и емоционално срещу Ференцварош.  Имахме малко време да се възстановим. Чест прави на футболистите, които играха днес, че дадоха всичко, на което са способни, за да можем да победим”, коментира Генчев.

„Имахме много малко време да се подготвим за този мач. Едва вчера направихме тактическа подготовка и наблегнахме да няколко детайла, които да се окажат решаващи днес. Конкретно няма да издавам детайлите, защото можем да ги използваме и в други мачове”, допълни специалистът.

„Беше изключително важно да вкараме гол, независимо кога, дали в началото или в края. Това беше мач за първото място. Не е важно, кога ще вкараме, а да излезем победители от този мач. Казах на разбора на футболистите, че не е проблем Левски да доминира в определени моменти, но ние трябва да следваме плана си до последно и съм сигурен, че ще победим”, допълни той.

"Когато един отбор има класни футболисти, те успяват да се възползват и от малкото шансове, които имат. Ясно е, че срещу такъв добър отбор като Левски няма как да имаш пет, шест или седем чисти голови положения. Ще имаш две или три и точно т тях трябва да се възползваш. Ние имахме три чисти положения, двете успяхме да ги реализираме."

"Клаудиу Кешеру остана на терена защото той сам каза, че може да продължи игра. Поиска само да му превържем крака. Той е много добър футболисти и няма треньор, който да се лиши от услугите му в толкова важен момент".

"Ние играем на три фронта и трябва да имаме достатъчно голям брой добри футболисти. За наша радост ние имаме по двама играчи на всеки пост. Когато се наложи да правим промени, то те не се усещат. Надявам се и за в бъдеще да бъде така, продължаваме да работим в тази посока".