Изпълнителният директор на Левски Павел Колев обяви, че компания е предложила голяма финансова помощ за клуба, като инвестира по 6 милиона евро за 3 години. Клубът обаче е направил проверка на миналото на фирмата и трудно ще се обвърже с договор. Колев коментира и възможността Наско Сираков да върне в клуба, както и дали футболистите се подготвят за рестарта на шампионата.  

„Сираков не е присъствал на управителния съвет. Сега продължаваме с него да си говорим за бъдещето на Левски и да преценим какви са вариантите. Нормално е да се вълнува от това. Той получи доста солидна подкрепа и в качеството с на най успешния в новата история, това е нормално. Направихме плащания на футболистите. Не за останалата част – не със сигурност. Вече дължим заплати и за април, не сме в състояние да погасим всички задължения към играчите“.

Lap.bg
23 снимки

„Ситуацията не променя. Но това е правилна крачка. Събота имах конферентен разговор с Тръст „Синя България“, те могат да свикат общо събрание. Няколко цели има, не можем да кажем дали ще бъде редовно или извънредно събранието. Смяната на собственост не се решава от Общото събрание. Става чрез сделка – джиросване на акции“.

„Трябва да го питате него. Смятам, че Левски винаги е имал нужда от Наско Сираков“.

„Плана си е много вътрешен. Активите могат да се превърнат в пасиви. Успяваме с разговори, с честност, това го дължим и на футболистите. Играчите са били запознавани със ситуацията. Винаги съм  ги информирал с това, което се случва. На този етап не очаквам да има взрив, но някакъв часовник механизъм работи в момента“.

„Футболистите тренират сериозно на групи. Добро настроение има. Гледам съм една тренировка. Футболистите са жадни за футбол. Футболистите на Левски играят без премии още преди финансовите проблеми. Взехме това решение на базата на представянето на отбора. Треньорското ръководство не поучава заплати в момента. С Петър Хубчев никога не е обсъждал тази тема, обсъждаме как да подготвим отбора за 5 юни. Говорите в момента с човек, на който сметката му е на минус“.

„Клубът влиза в състояние на несъстоятелност, ако не събере 3 милиона. Това е възможно най-лошия сценарий, надявам се да не се стига до там. Набиране на приходи, не само чрез дарения. Хората не могат да издържат клуба на това ниво, на което трябва. Не виждам на хоризонта някакъв мощен спонсор. Има интерес от една компания, предлага по 6 милиона евро за три години. Фирмата е регистрирана в държава, като офшорна компания. Това, което знаем за нейното кредитно и финансово минало, поставя, меко казано, под въпрос възможността Левски да подпише с нея“.