Новото попълнение на Левски Филип Кръстев говори пред клубната телевизия за трансфера си при "сините" и целите, които си поставя с екипа на столичани. 

"Чувствам се много добре. Първите дни минаха доста бързо, свикнах с колектива, всички ме приеха много добре. Познавам повечето от младите момчета, познавам и по-опитните. Най-близък ми е Марин Петков, с него си станахме приятели последната година", заяви Кръстев. 

"Нещата станаха доста бързо. Никой не очакваше да се завърна в България, хората мислеха, че няма да направя тази крачка. За мен бе много важно кариерата ми да продължи по някакъв начин. Когато си в чужбина и не получаваш този шанс, който заслужаваш, да покажеш качествата си, трябва да мислиш за следващо решение. Г-н Стоилов се свърза с мен декември месец, аз още тогава размишлявах. Когато започна подготовката, реших, че това ще бъде най-доброто решение за мен." 

"Може би най-голяма роля изигра именно Станимир Стоилов. Индивидуалните ми цели са да давам всичко от себе си, да се представям на ниво, да помагам на отбора да печелим всеки мач. Надявам се накрая на сезона всички да бъдат доволни." 

"Разбира се, че трябва да се борим с всички сили за Купата, съвсем спокойно можем да преодолеем съперниците. Ако успеем да спечелим този дългоочакван трофей, ще бъде супер, защото отборът наистина се нуждае от това да печели трофеи. Най-добре се чувствам зад нападателя - да изнасям, да атакувам. Обичам да имам малко повече свобода, така мога да бъда полезен на всички останали", допълни младежкият национал. 

"Още от първите тренировки усетих, че отборът е тотално променен. Самото мислене на футболистите, стилът на игра е минал през голяма промяна. Харесва ми начинът, по който отборът иска да играе. Физически се чувствам доста добре, не съм излизал от форма. Свикнах много бързо с темпото, нямам проблем в това отношение." 

"Откакто излязох в чужбина, постоянно следя българското първенство. Успявах да наблюдавам доста от мачовете на Левски през първия полусезон, така че имам доста добра представа. Нещата не са се променили много от времето, когато аз играех тук. Когато играеш пред такава публика, естествено, че ще има и подкрепа, и напрежение. Това е супер, защото това нещо ще ме дърпа и ще ме кара да се представям все по-силно. Големите очаквания могат само да ти помогнат, ти трябва да се справиш с тях по най-добрия начин." 

"Феновете са нещо уникално, подкрепата, която последните две години, дават на отбора. Ще им кажа да продължават да го правят, ние ще направим всичко възможно да ги радваме на терена", завърши Кръстев.