Десет лица отиват на съд за футболно хулиганство след срещата между Ботев Пловдив и Левски, съобщи агенция "Фокус". На снощния мач в Коматево в агитката на гостуващия Левски възникна конфликт и масов бой между представители на враждуващите фенски фракции "Ултрас Левски" и "София Запад". При намесата на силите на реда са задържани 42 лица.

В Районния съд са внесени от ІV-то и VІ-то РУ при ОД на МВР - Пловдив 10 броя Актове за констатиране на нарушение на чл.21, т.13 от Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия срещу 10 лица, въз основа на които са образувани 10 бр. производства.

Антон Узунов
8 снимки

На 26.09.2020г. около 21,30ч. при провеждане на спортно мероприятие на спортен комплекс „Ботев 1912“ в гр.Пловдив, кв.“Коматево“ ул.“Воден“ № 2 – Седми кръг на „Първа професионална футболна лига“ на редовното първенство на Република България по футбол между отборите на ПФК „Ботев Пловдив“ и ПФК „Левски София“, по време на провеждане на спортното мероприятие вътре в обособената зона на феновете на ПФК „Левски“ – София, задържаните лица повреждат метални заграждения служещи за ограда в източната част от централния терен и чупят седалки при сбиване с други фенове на ПФК „Левски“ – София.

Делата ще се разгледат незабавно в открити съдебни заседания в същия ден – 27.09.2020г.

По данни на ОД на МВР – Пловдив предстоят да се внесат още подобни искания и за други лица.