Емил Велев заяви, че "е чул", че собственикът на футболния Левски Васил Божков не е доволен от случващото се в клуба и е готов да предприеме необходимите мерки.

Последният треньор, извел Левски до титла, коментира пред "Меридиан мач" ситуацията на "Герена".

"Левски беше доста немотивиран и разпилян в гостуването си на Ботев, което не може и не бива да се вижда в професионален отбор. Пловдивчани бяха по-агресивни на терена. Точно заради това спечелиха. Знам със сигурност, че нито един мой отбор не би играл толкова немотивирано и без агресия.

Реално за 90 минути Левски създаде само една добра ситуация, когато австриецът Алар върна топката към Паулиньо, а той стреля в обсега на вратаря. През останалото време - нищо. Нямаше никакви идеи в атака. Това не е нормално за тим, който претендира за титлата.

Очевидно е, че нещо куца в тренировките. Не може да искаш нещо да се получава по време на мачовете, когато не е тествано или не става в подготвителния процес.

Какво можеше да направи и Найденов, и дебютантът Петков за 1-2 минути на терена? Отделно с тези рокади ограничи времето на отбора си да търси поне изравняване.

Не мисля, че босът на Левски е доволен от развитието на нещата в отбора. Доколкото чувам, ще взима мерки. Подробности не мога да споменавам.
Чудя се каква е функцията на спортния директор Ивайло Петков в клуба. Така и не ми става ясно. Не го чувам да говори. Призовавам го да каже какво е свършил.

Дали е изгонил петима, спестил ли е 8 заплати, привлякъл ли е някой Марадона...", завърши Кокала.