Старши треньорът на ЦСКА - Нестор Ел Маестро, заяви след победата с 2:0 срещу Левски в голямото дерби, че това е една от най-хубавите победи в кариерата му като наставник. Той добави, че "сините" са били късметлии, че са се измъкнали само с две попадения във вратата си.

„Искам да поздравя червената част от България с тази победа. Първо и най-вече съм щастлив  заради феновете“.

„Играхме фантастично и победата беше повече от заслужена. Доминирахме през първото полувреме, а през второто унищожихме съперника. С цялото си уважение, Левски бе късметлия, че не допусна още голове“.

„Знаех, че, за да победим е нужно много добро представяне на индивидуално ниво на важни и ключови позиции. Марселино изигра невероятен мач, както още 5-6 футболисти, които надскочиха нивото си“.

94 снимки

„Опитвам се да подготвя момчета за големите мачове, като и за всеки друг мач. Опитаме да намерим слабите и страни на противника. Да анализираме отделни моменти от тяхната игра и да добавя част от т.нар. психологическа магия, както днес“.

„Много специално, невероятна атмосфера и представяне от нашия отбор. Много е специална за мен тази победа“.

„Не съм имал ултиматум да спечеля мача. Последната седмица не съм се срещал с нашия собственик, защото е в чужбина. Винаги сме били в дори отношения. Изненадахте ме, защото не чета вестници“.

100 снимки

Накрая Ел Маестро се обърна към феновете на ЦСКА:

„Вие бяхте днес невероятни. Бях се съсредоточил да гледам мач, но на няколко пъти погледнах наляво и атмосферата в Сектор „Г“, която беше невероятна“.