Треньорът на Ботев Пловдив - Душан Керкез, говори пред медиите след победата с 1:0 над Левски. Специалистът заяви, че наставникът на "сините" Станислав Генчев трябва да покаже повече респект към "жълто-черните". През седмицата Генчев обяви, че "канарчетата" са взели само точка без Ивелин Попов в състава си, а останалите футболисти не могат да направят нищо без него. 

„Благодаря за поздравленията. Мисля, че играчите днес показаха характер. Трудно е да играеш против Левски. Снажни са, играят директен футбол. Много съм щастлив как се защитавахме при корнери. Щабът се справи. Видяхте ситуацията – имахме Укаки, Кристиян, Минков – голяма разлика със Сангаре и Колев. В някои моменти играехме наистина добре с топката. С 10 души моите момчета усетиха, че имаме качества да издържим. С 10 души седяхме супер. Честитя на феновете. Пожелавам на моя колега Генчев успех. Искам да е повече от 1:0. По-важно е, че направихме голям мач в отбрана. Не пускаме леки голове и по този начин можем да играем срещу всички", каза той. 

"Респект за работата на Генчев в Крумовград и сега в Левски. Когато се говори за статистика, трябва да се провери. Истина е, че Попов е от най-добрите ни футболисти. Ако гледаме назад, има мачове, в които Попов не е играл – и срещи за Купата, в които е почивал. Аз разбирам, малко по-стар съм от Генчев. Знам, че е един от най-перспективните треньори в България и трябва да го подкрепяте, но мисля, че как играем и как работим в Ботев, заслужаваме повече респект", коментира Керкез. "И повече респект от съдиите също. Не знам, може да е било коректно с ВАР. Но аз знам правилника – само капитанът може да говори със съдията, а от Левски говориха много играчи и не получиха жълти картони. Изнервих се, затова и реакцията ми беше такава. Трябва малко повече респект. И за него е било тежко – бил е на добро ниво, но трябва малко уважение за Ботев“. 

„С Попов имаме специални отношения, той е капитан. Знаем колко значи този мач за него. Имаше голяма мотивация и игра със сърце. Голям респект към него и за това как играе и работи на тренировки всеки ден. На 36 години е първи на тренировка. Като получи червения картон се сърди много, но показа голям характер“, сподели наставникът на "канарчетата". 

"Антон Зингаревич бе с нас днес. Даде подкрепа на момчетата. Донесе им добавена стойност. Футболът е отборна работа. Колкото са важни футболисти и треньори, толкова и шефовете и президентът, а той вади пари и се грижи всичко да е добре. Виждате каква емоция е в Пловдив, честитя му победата“, завърши Керкез. 

подкрепя българския спорт