Според историята и статистиката е абсолютно сигурно, че за Левски предстои сериозно изкачване в класирането през втория полусезон.

Официален сайт на Левски - levski.bg
12 снимки

Прегледът на кампаниите, в които отборът е зимувал извън първите 4 и е трябвало много да наваксва през пролетта, показва, че винаги тимът е имал подобрение през втората половина. Това подобрение се изразява в изкачване между две и пет места нагоре в таблицата.

Сегашният сезон е 12-ият, в който "сините" са извън топ 4 след неговото преполовяване. От най-лоша позиция съставът е посрещнал 1986 година - десетото място.

През пролетта обаче изхвърлените от футбола Борислав Михайлов и Наско Сираков са амнистирани и отборът подобрява значително играта и резултатите си. Само през втория дял от сезона отборът е на третото място по точки, а в крайното класиране се изкачва до петата позиция.

С 4 места нагоре е прогресирал няколко пъти, като най-значимият е през 1965-а - от пето място през зимата до шампионската титла през пролетта.

Има и един малко куриозен случай отпреди 6 години. През 2014/15 "сините" бяха шести през паузата. До края на редовния сезон оставаха 3 кръга, в които отборът постигна 2 победи и завърши седми.

Твърде вероятно е 26-кратният шампион отново да е седми след редовния сезон и да натрупат най-много точки в сравнение с останалите в елита, тъй като в решителната част няма да се срещнат с най-силните./Мач телеграф


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.