Важна крачка беше направена вчера, за да може Левски да се сдобие в бъдеще с наистина нов и модерен стадион, пише Мач Телеграф.

Както е известно, собственикът на "сините" Наско Сираков отправи апел към министър-председателя Бойко Борисов за помощ от държавата, за да може "Виваком Арена Георги Аспарухов" да бъде довършен. За целта беше входирано писмо в Министерски съвет.

Антон Узунов
58 снимки

Голмайстор №1 на "сините" за всички времена обяви, че го е срам да гледа новата трибуна, която не е довършена. Не само че няма козирка, но същото важи за съблекалните, както и останалите сервизни помешения. Освен това там постоянно трябва да се справят с течове, когато вали дъжд или сняг.

Вчера стана ясно, че проект за концесия на съоръжението беше одобрен на "Дондуков" №2. Той стана част от "Актуализиран план за действие за държавните концесии за периода 2021 - 2027 година". Според него "сините" ще получат стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов" за срок от 35 години и повече. Те обаче трябва да проектират и изпълнят строеж на три нови трибуни и паркинг. Успоредно с това трябва да се довърши сектор А и да се ремонтира паркинг.

Строителните дейности трябва да стартират от централната трибуна, която трябва да бъде завършена в срок от година и половина. До две години и не по-късно от десет след издаването на разрешителното за строеж, трябва да започне изграждането на новите сектори.