В неделя един срещу друг се изправят отборите на ЦСКА и Левски. Сблъсъкът между „червени“ и „сини“ е очакван с още по-голям интерес заради присъствието на двете резервни скамейки на легендарните треньори Стойчо Младенов и Станимир Стоилов. 

Дуелът между наставниците е чакан с нетърпение от всички. До момента Мъри има сериозен превес в мачовете срещу колегата си от „Българска армия“. Двамата са се изправяли един срещу друг в 12 мача, като Стоилов е спечелил цели седем от тях. Други три са завършили наравно, а Младенов има два успеха на сметката си. 

Първият мач между двамата е през 2004 година, когато Мъри е начело на Левски, а Стойчо води Литекс. „Сините“ бият с 1:0 в Ловеч. Голът е дело на Тодор Колев и пада в 88-ата минута. Тогава столичани са и с човек по-малко, след като Ричард Еромоигбе е изгонен. 

Любопитното е, че наставниците са се изправяли един срещу друг едва два пъти, когато са били начело на Левски и ЦСКА. Първият мач е спечелен от Стоилов през пролетта на 2007-а година. Единственият гол тогава вкарва Христо Йовов. 

Младенов взима поправителния през есента на същата година. Точен е Фелипе Машадо. Преди пролетното дерби през 2008-ма обаче Станимир Стоилов и Наско Сираков са уволнени от Тодор Батков.
Следващите сблъсъци между двамата треньори са чак през сезон 2013/2014. Тогава Мъри води Ботев Пловдив, а Стойчо отново е начело на ЦСКА. „Канарчетата“ и „червените“ играят четири пъти помежду си – две равенства 0:0, победа с 2:0 на столичани и успех с 2:1 на пловдивчани.

Между 2016-а и 2018-а година Стоилов и Младенов се изправят пет пъти един срещу друг в Казахстан. Тогава Мъри води Астана, докато неговият колега е начело на Кайсар. Превъзходството в бившата съветска република на Мъри над опонента му е изразително – 4 победи и едва едно равенство. 

Как ще продължи сблъсъкът на титаните предстои да разберем в неделя.