Полузащитникът на Левски Борислав Цонев беше награден с приза за най-добър играч на месец септември в efbet Лига. Той даде пресконференция, на която заяви, че възстановяването му върви добре и се надява до 2-3 месеца отново да е на терена. 

Снимки:Антон Узунов
11 снимки

Цонев сподели, че неговите съотборници са стояли добре в доста от последните мачове, но са изгубили заради детински грешки. Той потвърди, също така, че всички играчи в състава на "сините" са били болни, със симптоми, от COVID-19, въпреки информациите по медиите, че много от състезателите са симулирали, за да бъде отложено дербито с ЦСКА. 

„Вече два месеца минаха от операцията и съм в напреднала фаза на рехабилитацията. Надявам се до 2-3 месеца да се включа с първия отбор. Много момчета минаха през коронавируса, включително и аз, но вече се радвам, че мога да се върна към тренировките“, започна халфът.

„Контузиите ни с Ради бяха като знак от съдбата, но продължаваме да работим, за да сме на терена отново, възможно най-скоро. Засега се чувстваме добре, но изисква време, всичко е строго индивидуално при възстановяването“.

„Не сме се запознали все още със Славиша Стоянович, но се надяваме, че скоро ще имаме и тази възможност. Имаме доста млади футболисти в състава и е нормално нещата да не се получават. Надявам се през пролетта да се върнем в правилната посока“.

„Последните мачове ги загубихме по доста детински начин. Не седяхме по-зле от противника, но неопитността ни провали. Надявам се да изчистим тези грешки и да започнем да печелим мачове“.

„Когато няма резултати, е нормално треньорът да си подаде оставката. Знаете, че имаше много напрежение около клуба и за него беше изключително трудно да изгради боеспособен състав. Той взе решението за себе си. В Левски винаги очакваме победи, но поради коронавируса в момента не сме в оптимална форма. Надявам се, че всички ще дадат най-доброто от себе си“.

„Според мен, всички играчи са мотивирани, тренират усърдно, но при толкова млади играчи, без опит в професионалния футбол, може да се стигне до подобни резултати. Аз лично спазвах карантината, всички в отбора бяха болни и имахме симптоми, така че писанията, че сме симулирали болест, за да отложим мача, бяха напълно измислени“, завърши Цонев.