Левски и Черно море имат доста стари сметки за уреждане, включително и що се касае до треньорите. По-особената нагласа на Илиан Илиев към „сините“ от момента, в който той бе освободен от „Георги Аспарухов“ през пролетта на 2013-та, е ясна. Интересното е, че и Георги Тодоров пази лоши спомени от утрешния си съперник. Именно „моряците“ сложиха край на най-дългия му засега период начело на „сините“.

Става дума за отрязъка от март до септември 2003 година. На 18 септември същата година в седмия кръг от първенството Левски прие Черно море на „Герена“. Шампионът ЦСКА се бе издънил часове по-рано в Пловдив, където бе загубил с 1:3 от Ботев. „Сините“ фенове се надяваха любимците им да се възползват от това, но и те не победиха. В един много слаб мач столичани стигнаха само до 0:0 срещу варненци, което доведе до бяс привържениците. Георги Тодоров подаде оставка, след като бе водил тима в предишните 17 шампионатни двубоя. В състава на Черно море по това време пък последния си сезон като футболист караше Илиан Илиев, като той взе участие и във въпросния мач на „Герена“.

Антон Узунов
20 снимки

Интриги в клуба имаше и тогава, а Тодоров обеща и след предстоящия мач да разкрива още. Остава да видим дали самият мач ще му донесе по-хубави емоции./Мач Телеграф“.