Фенове на Левски са изрисували с раситски символи редица стени в английския град Престън, съобщават местните медии. Най-много те са на моста на "Елдън Стрийт", но такива има също на Уинкли, Орчард Стрийт и Стокс Роуд.

Надписи "София Запад 1999", "1914" и други подобни подсказаха, че става дума за фенове на българския клуб. Англичаните са вбесени, че покрай написаното "1914" има нацистки кръст, а същият такъв фигурира и след "София Запад 1999". На снимките, които разпространи полицията, скандалните символи нарочно са скрити.

Графитите бързо бяха премахнати, но местните власти разследват кой стои зад изрисуването им и молят гражданите да споделят информация, ако разполагат с такава. 

"Безотговорно, обидно и неприемливо! Символите на расизма и геноцида нямат място в Плунингтън или Престън“, каза общинският съветник Пав Ахтар.

"Като се има предвид съвсем скорошното отбелязване на Деня на победата в Европа, те също са обидни за онези британски войници и войници от Британската общност, които рискуваха и загубиха живота си, борейки се за свободата от фашизма", допълни той.

„Водим разследване в момента", пък бе краткият коментар от полицията в Престън.