Нападателят Валери Божинов направи пред Gong.bg доста силно и емоционално изказване за Наско Сираков и Левски.  Днес стана ясно, че Божинов е направил дарение от близо 20 хиляди Левски за спасението на "сините".

Той призова Васил Божков да вземе разумно решение за бъдещето на Левски, като изтъкна, че ще е добре акциите да бъдат предоставени на Наско Сираков.

Lap.bg
23 снимки

Ето какво заяви Валери Божинов пред Gong.bg:

"Единствено искам Левски да бъде спасен. Това е желанието на всички хора, които обичат този голям клуб. Прави ми впечатление, че много хора изказват мнение. Ок, хубаво говорят, но в този момент не са нужни много приказки, а дела. 

Наско Сираков има т....и и затова поема отговорност. Той и Тити Папазов единствени изразиха готовност да вземат акциите. Познавам Наско Сираков. Той е човек, който има много успехи в Левски. Всички помним мачовете в групите на Шампионска лига и Лига Европа. Вярвам, че Сираков има силите и възможностите да помогне на Левски. Щом е поискал акциите, значи има план.

Lap.bg
13 снимки

За Левски няма "аз", а само "ние". Няма "аз направих това, има ние направихме това". Само така може да има успехи. Левски може да бъде спасен от феновете. Ако един милион привърженици дадат по 1 лев, това са 1 милион лева. Ако дадат по 10 лева, това са 10 милиона. Виждате, че кой с каквото може, помага. 

Не искам да се меся в политиката, защото не ми е работата. Желанието ми е Левски да бъде спасен и България да бъде добре, както в този момент. Васил Божков е разумен чевек. Той е врял и кипял във футбола. Дано да направи най-доброто за Левски. Сега няма възможност да помага, тъй като има проблеми, но може да го направи като даде акциите на Наско Сираков.

Вярвам, че Левски няма да последва съдбата на ЦСКА. С тези фенове, които са зад клуба, Левски не може да фалира. Призовавам всички хора, които имат възможност, да продължат да помагат".