Нападателят Валери Божинов подписа нов договор с Левски по-рано днес и ще продължи да играе за „сините“ и през следващия сезон.

35-годишният бивш национал не скри радостта си, че ще остане в отбора на сърцето си, като благодари на всички в клуба и призна, че е имал предложение и за друга роля при „сините“, но се е разбрал със собственика Наско Сираков да остане на „Герена“ като футболист за още една година.

„Искам да благодаря на всички в клуба - Наско Сираков, Павел Колев, Живко Миланов, които ми дадоха възможност да бъда част от Левски и да играя за този велик клуб. Без подкрепата на хората едва ли щеше да се осъществи всичко“, започна Божинов.

„Моето желание бе да остана в Левски за поне още една година. Разговаряхме с г-н Сираков и г-н Миланов. Имах и други предложения от г-н Сираков, но помолих да съм под тази форма в клуба. Аз нямам претенции за игрови минути. Желанието ми е да помагам в съблекалнята. Има доста млади момчета, които имат нужда от футболист като мен и съм благодарен, че получих възможност да остана“.

„Надявам се до края на месеца всичко да се стабилизира. Знаем, че доста футболисти си тръгнаха, но пък дойдоха доста млади момчета от школата. Със сигурност ще им трябва време, но се развиват и имат качествата един ден да играят за Левски“.

„Колективът е страхотен. Има доста млади момчета. Има настроение. Обликът на Левски ще бъде различен. Разбира се ще трябва да се привлекат и няколко футболисти. Мисля, че ще направим един добър отбор. Амбициите и очакванията са големи. За нас най-важно е оцеляването и клубът да се стабилизира“.

„Обявявам код „синьо“ за мача със Славия. Всеки, който дойде на стадиона да бъде облечен в синьо“, завърши нападателят.