Валери Божинов, който от една седмица тренира с отбора на Левски, сподели пред камерата на DIEMA SPORT впечатленията си от отбора и изрази надежди, че "сините" могат да стартират успешно новата кампания с победа над Берое. 

"Важно е как се чувстват съотборниците ми. Надявам се днес да бъдем изненадата на кръга. Знаем каква е ситуацията, така че се надявам да покажем не само на себе си, а и на всички, че Левски има потенциала. Дано младите покажат, че имат място в такъв голям отбор", заяви Божинов.

"Момчетата са спокойни, има увереност и концентрация. През тази седмица видях едно спокойствие, голяма концентрация, настроение в отбора. Всички тренираха на 100%, даваха всичко от себе си. Всички искаме да започнем с победа. Ние сме Левски и трябва да играем винаги за победа, независимо срещу кой съперник сме. Този клуб, феновете и фланелката ни задължават да сме на 100% и да побеждаваме."

32 снимки

"Който играе срещу Левски, винаги трябва да се съобразява. Ние също трябва да имаме уважение, това е футбол. И ние, и те имаме респект един към друг, това е било винаги. Знаете, срещу Берое играем трудно последните години, но се надявам днес да си тръгнем с 3 точки. Да зарадваме феновете и да направим така че да стартираме важно в шампионата", допълни Божинов. 

Българинът заяви, че се надява час по-скоро да облече синята фланелка. 

"Да се надяваме, че ще стане по-скоро. Всяко нещо си има време, когато дойде това време, всички ще го разберете. Сега Левски е най-важен. Той е по-важен, отколкото който и да е футболист. Когато стане въпрос за Левски, няма единици. Левски е нещо велико."

"Имахме разговори с г-н Сираков, но те ще си останат в кухнята. Тези неща не бива да излизат по медиите, това са си наши неща, които трябва да останат в съблекалнята. Ние се уважаваме и трябва да остане по същия начин", завърши Божинов.