Футболистът на Левски - Борислав Цонев, бе награден за Футболист №1 на 5-и кръг на efbet Лига. "Синият" юноша сподели очакванията си за предстоящия сблъсък с ЦСКА 1948 и заяви, че за него този мач е като всички останали. 

"Благодаря на съотборниците си. Щастлив съм, че победихме и спечелихме трите точки. Статуетката е на заден план", заяви Цонев.

"Всеки вкаран гол носи самочувствие, още повече, че моят е и решаващ за победата. Това е много важно." 

"Аз лично не ги сравнявам. За мен всеки мач си е почти еднакъв, готвя се по един и същи начин. Концентрирам се върху тактическите указания на треньора. Има разлика кой играе срещу теб, но приемаме отборите по един и същи начин. Целта е една - да победим", заяви футболистът на Левски. 

Антон Узунов
9 снимки

"Мотивацията трябва да е една и съща, особено когато не си побеждавал дълго. Може би това дава импулс за следващите мачове, но като цяло всеки мач е различен."

"Радвам се, когато отбележа от пряк свободен удар, тренирам и се опитвам да се подобрявам. С времето ще се види дали съм добър изпълнител или е моментно", допълни Цонев. 

"Много неща ме накараха да се върна. Аз си обичам клуба от малък. От 14-годишен съм на "Герена". Знам, че моментът е труден и се зарадвах много, когато Георги Тодоров ми се обади и поиска да съм в състава. Мислите ми бяха само да помогна в този труден момент на отбора." 

"Не съм разговарял със съотборниците си, но аз лично не възприемам този мач като дерби. За тях е нормално, защото Левски си е Левски, идват на "Герена". За нас е просто още един мач на "Герена", в който да покажем себе си. Дано има привърженици, които да зарадваме още веднъж. Целта ни е една и съща, с който и отбор да играем." 

"Гледах целия мач на ЦСКА и последните минути от този на Локо. Добро представяне, тези класни играчи на Тотнъм не съумяха доста време да отбележат гол. Накрая и късмет не им достигна. ЦСКА заклужено победи, радвам се, когато българските отбори представят родината ни. Последните години нямаме много участия в Европа и когато се говори за български футболисти и за България, не ни помнят с нищо стойностно последните години, така че се радвам за тях", заяви Цонев относно мачовете на българските отбори в Европа. 

За финал, националът призна, че би се радвал да получи повиквателна за националния отбор. 

"Нямахме късмет последните два мача. Надявам се нещата да се обърнат и в по-важните мачове да имаме. Най-нормалното е всеки български футболист да иска да е национал. Аз тренирам за това нещо. Надявам се да се случи", призна футболистът на Левски.