Борислав Цонев бе на седмото небе от щастие, след като се завърна на терена след продължително отсъствие поради контузия. Той разкри, че е бил много нервен и напрегнат, но в същото време се е вълнувал, когато се е появил като резерва срещу "царете". Според него най-важно е да се осигури финансовото бъдеще на клуба, а не дали отборът ще завърши на седмо място в крайното класиране.

"Доста специален ден беше за мен 5 май. От 7 месеца не бях играл. Чувството като влязох на терена беше уникално. Може би не очаквах да вляза и да вкарам гол, и да помогна на отбора да победим. Нeописуемо е. Радвам се, че така се случи. Аз разбрах два дни преди мача, че ще съм в групата. Коментирали сме, че в следващите двубои може да взема участие. Но точно за тaзи среща не го очаквах. Когато Живко ме пита как съм и дали мога да вляза в игра. Казах му веднага "да". Радвам се, че се получи, че ме пусна да играя. Като цяло преди да вляза бях напрегнат. Леко неуверен, защото не бях дълго време в такава игрова обстановка. И с подкрепата на феновете изведнъж ми дойде спокойствието и самочувствието", сподели той.

"Не бях толкова добре ориентиран. Видях, че вратарят излиза, опитах се да го прехвърля, не успях. Но топката остана в мен и за мое щастие вкарах гол. Да, помня, всички са качиха върху мен. Доста приятен момент. Другите момчета от отбора също ме подкрепят. И те бяха радостни. Може би накрая беше най-тежко. Усещах, че съм близо, но и знаех, че не съм на 100% още. Трудно е, тъй като доста време мина и всеки ден, който минава извън футбола те напряга допълнително. Радвам се, че вече играя, има фенове по стадионите. Всичко ще бъде наред", продължи Цонев.

"Използвах социалните мрежи да благодаря на хората, на тези милиони фенове. Тяхната подкрепа ни даваше мотивация на мен и на Ради всеки ден да тренираме, да се опитаме да се върнем възможно най-скоро. От първия ден, от операцията, г-н Сираков, треньорите и всички се отнесоха с голямо търпение към мен. Огромна благодарност към тях. Дано с Ради да влезем във форма и да върнем това доверие", допълва още халфът.

"Да, още от операцията, много ни писаха с Ради. През цялото време ни подкрепят. Дано и ние да можем да ги зарадваме. Ради е готов, имаше един проблем, но вече тренира с отбора и се надявам да влезе", убеден е полузащитникът.

"За всеки човек е различно, не мисля тези неща, тъй като те влияят на играчите. Ние сме млади, трябва да се развиваме и да се подобряваме. Ясно е, че ситуацията не е добра, но Левски е голям отбор и съм сигурен, че ще се оправи. На теория е възможно да завършим на седмо място. За нас най-важното е да се обиграем за догодина. Други неща в момента са по-важни, не това за седмото място и борбата за Лига Европа. Благодаря на феновете. Дано да дойдат повече хора на "Герена", добави още близнакът пред клубната телевизия.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.