Докладът на дежурния делегат Марин Раковски, който той е предоставил след мача Левски - ЦСКА (0:0), e изключително подробен. В него обаче няма описание на част от хореографията на феновете на ЦСКА с недопустима символика и поради тази причина "армейците" не са наказани заради дискриминационна проява, обясни председателят на Дисциплинарната комисия на БФС - Юри Кучев на среща с журналистите днес.

"Според Комисията за Етика и феърплей, символите на хореографията на ЦСКА не са забранени от ФИФА и УЕФА. Аз лично не разполагах с конкретна информация, но ни беше заявено, че не са забранени. Ние в Дисциплинарната комисия взимаме решенията си на базата на докладите на длъжностните лица. За всеки мач те са около 10 човека, не можем да се самосезираме, защото ще стане истинска бъркотия, каза още Юри Кучев.

БГНЕС/Lap.bg
8 снимки

Той добави, че в Комисията винаги се опитват да прилагат по-леки наказания, когато е възможно и когато правилникът позволява. Но няма да се правят и за момента не се допускат никакви компромиси, когато става дума за подрастващите.

"Когато имаме провинения при юношите в първенствата U19, U17, U15, когато са се провинили самите деца или техните треньори, ние сме безкомпромисни. Става дума за млади хора, за подрастващи. Тези момчета трябва да знаят от сега, че не могат да си позволяват дисциплинарни своеволия. Същото се отнася и за техните треньори, които трябва да са и възпитатели, каза още доцентът по право.