Бившият изпълнителен директор на Левски Константин Баждеков, който вече е част от новия Управителен съвет на "сините", разкри пред журналистите отговорностите и ангажиментите, които е поел.
 
"Ще се занимавам с това, в което ще бъда най-полезен - с финансовата част от бюджета на клуба. Имам достатъчно  опит и практика, сблъсквал съм се с много проблеми и смятам, че ще се справя. Конкретните ми ангажименти са свързани с търсене на спонсори, с рекламата, както и с организацията на мачовете.  Ще помагам там, където съм подготвен, няма да се бъркам в спортно-техническата част.
 
Едва вчера започнах да се запознавам с параметрите по бюджета на клуба. Относно взетия заем, бих искал да кажа, че са спазени всички изисквания.
Разходната част на бюджета е много тежка, тя е направена при друго финансиране, за което сега може само да си мечтаем. Първата стъпка, по която вече се работи, е намаляването на заплати и раздяла с някои футболисти.
 
По-важно е да се наблегне на приходната част, но за момента потъпления идват само от феновете. Ще се търсят възможности за привличане на спонсори, дори и по-малки. Работи се и върху продажбата на футболисти, но не на всяка цена.
 
Необходимо е всички да положим усилия за осигуряване на повече приходи, както и да се направи приоритет на разходите", коментира Баждеков.
 
Като член на УС на Левски той се е ангажирал в началото на октомври да информира как се развива бюджета на клуба.
 
"Тогава ще имаме реална картина за постигнатото през това време, ще сме наясно  и какви са перспективите пред клуба", добави Баждеков.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.