Полският елитен клуб Видзев следи внимателно ситуацията с футболиста на Левски - Андриан Краев. През кампанията, скаутите на клуба са го наблюдавали няколко пъти, а след приключването ѝ се очаква да проведат разговори за евентуален трансфер на полузащитника. Тимът от Лодз, който завърши на 12-о място през сезона, има сериозни планове да се подсили за следващата кампания.

Освен Видзев, изненадващият шампион на Полша - Ракув, също е следил Краев. Въпреки това, няма информация за сериозни действия от тяхна страна за привличането му.

startphoto.bg
82 снимки

През този сезон 24-годишният полузащитник беше неизменен титуляр за „сините“. В efbet Лига той взе участие в 28 мача и вкара 2 гола. Той игра и в 2 срещи от Sesame Купа на България, като се разписа веднъж, и в 3 от мачовете в Лигата на конференциите. Краев се представи добре и се очаква да получи първа повиквателна от националния селекционер Младен Кръстаич за предстоящите мачове с Литва (17 юни) и Сърбия (20 юни). До момента Краев има два мача за „лъвовете“, но не под ръководството на сърбина.

През зимата Андриан Краев получи официална оферта от унгарския Фехервар в размер на 600 хиляди евро. Въпреки това, мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков, настояваше за 1 милион евро за правата на играча и сделката не се осъществи.

startphoto.bg
95 снимки

След края на сезона „сините“ може да направят няколко изходящи трансфера. Интерес има още към централните защитници Хосе Кордоба и Ноа Сонко Сундберг. Кордоба в момента е контузен и вече повече от месец се възстановява от мускулна контузия, което може да го принуди да пропусне оставащите двубои. „Сините“ имат мачове срещу Лудогорец и ЦСКА, както и евентуален бараж за Лигата на конференциите.