Националният стадион "Васил Левски" е готов да приеме дербито от футболното първенство между отборите на ЦСКА и Левски. По време на извънредното положение на съоръжението, част от активите на Национална спортна база ЕАД, бяха извършени три важни модернизации. Най-съществената от тях е поставянето на нова трева на футболния терен. Проектът е осъществен от фирма "Органик Солюшън".

"Теренът вече има много добра млада трева, на която от петък ще могат да се играят футболни мачове", коментира Александър Давчев от фирмата, извършила затревяването. Новият тревен вид е уникален за България. Той е комбинация от тревни вариетети, много подходящи за климата в страната, и най-вече за основни стадиони, какъвто е "Васил Левски". Пламен Марков и Трифон Попов от отбора домакин на мача в събота - ЦСКА, направиха оглед на терена и изказаха задоволство от видяното. В дните до мача се предвижда пробно натоварване на тревното покритие. "Изградена е нова коренова зона. Тревният вариетет е на "Юрогийн". Има по няколко вида от "Лолиум Перене" и "Поа Пратензис".

Подобрени са нивелацията и водопропускливостта на терена", обясни Александър Давчев. Освен подмяната на тревното покритие на стадиона беше направена и още една важна модернизация - нова система за видео наблюдение. Тя е изградена от фирма "Сектрон".

Към съществуващите до момента камери са монтирани още над 100. Те са с висока разделителна способност (от 4 до 8К) и могат да осигурят необходимата видимост на органите на реда без значение от метеорологичната обстановка, разстоянието или ефектите от евентуални фойерверки или други заслепителни пиротехнически средства. Всяка една точка от интерес може да бъде видяна от три различни ъгъла. Новата система отговаря на европейските стандарти, както и на тези на ФИФА и УЕФА. Чрез нея всичките 41 500 места на стадиона, както и подстъпите към спортното съоръжение и външните паркинги, вече могат да бъдат наблюдавани от органите на реда. Стадионът има и нова озвучителна система "Камюнити", която подобрява многократно качеството на звука.