Нападателят на Левски Найджъл Робърта получи наградата си за Играч номер 1 на 28-ия кръг на efbet Лига. Нидерландецът говори пред медиите и коментира евентуално свой трансфер.

Робърта е една от най-големите звезди на „сините” в настоящия момент и в последно време бе спряган за редица други клубове, най-вече заради тежката финансова ситуация на „Герена”.

"Всичко се обърка в мача със Славия и загубихме. Тази загуба трябва да я забравим максимално бързо. Сега трябва да се концентрираме върху предстоящия мач срещу Лудогорец и да дадем максимума, на който сме способни. Зависи от това Левски дали ще приеме евентуална оферта за мен. Ако пред мен се открие възможност, да направя крачка напред в моята кариера, мисля, че не само за мен, а и за Левски ще бъде добре да се осъществи този трансфер. Разбира се, офертата трябва да бъде от финансово естество добра, както за Левски, така и за мен. Също така аз трябва да бъда заинтересован от нивото на отбора”, коментира Робърта.

„Чета за интерес към мен от български отбори, но аз гледам да съм фокусиран върху представянето си на терена. Оставил съм на моя агент да върши работата извън терена. Докато няма нищо конкретно, аз давам максимума за Левски. Ако има възможност да играя на по-високо ниво, мисля, че ще направя тази стъпка. Ще видим какво ще се случи. Много е трудно да кажа какво ще се случи. Аз ще дам моя максимум в двубоя срещу Лудогорец. Никой не вярваше, че ще спечелим и срещу Берое. На 99% мога да кажа, че в България ще играя само за Левски. Това е най-големият клуб в България. Ситуацията не е толкова добра в момента, но аз вярвам, че всичко ще се оправи до няколко седмици", каза още Робърта.