Бившият треньор и футболист на Левски Емил Велев говори преди дербито Левски - ЦСКА. Той е на мнение, че Цветомир Найденов ще бъде добър избор за нов силен човек на „Герена“. Кокала заяви, че „сините“ ще са по-мотивирани в съботното дерби.

„Гледах мачовете на Левски по време на подготовката в Турция. Има много положителни неща. Мога да отлича човекът, който е виновен за тези неща – Петър Хубчев. Много добре си върши работата и съумява да сплоти, както българите, така и новопривлечените в тима чужденци. Според мен има бъдеще за този отбор, който дори мога смело да твърдя, че трябва да гони титлата още тази година. Знаете, че футболът е нелогична игра и не се зне какво ще се случи. Не виждам в Левски да има някакъв проблем. През тази година се наляха много средства в отбора. Привлякоха се много класни играчи, които ще помогнат за развитието на състава и то през този сезон."

„Какво ще покаже бъдещето със собствеността на Левски? По-голям от Левски няма. По-голяма публика от левскарската няма. Левски винаги ще е жив“.

„На първо място бих отличил Живко Миланов. Той е един от опитните футболисти. Станахме шампиони с него през 2009 година. Има по-креативни футболисти. Бих отличил също и Тиам, но в момента не знам какво е неговото състояние и дали ще си продължи договора с Левски. Това вече е работа на ръководството. Като изявен нападател мога да отлича Станислав Костов, които в не малко мачове е реализирал много и решаващи мачове. Около трима-четирима се върти гръбнака на тима. Когато пази Николай Михайлов също играе ролята на лидер“.

„Не знам дали това е достатъчно Левски да стане шампион и да вземе Купата на България. Не мисля, че трудно може да се надмине Лудогорец. Имат по-голямо спокойствие, отколкото Левски и ЦСКА. Знаете, че при големите отбори напрежението е огромно. Разградчани имат опит и самочувствие след поредните шампионски титли, които им дават мотивация. Но това може да се застигне с окомплектоването на отбор, както в момента е Левски. Това трябва да се види на терена, защото до сега ги гледахме в контролни мачове. Дербитата са съпътствани с изненади. Миналия полусезон „сините“ поведоха с 2:0, а можеше и с повече, а мачът завърши 2:2. Така, че моментното състояние на отборите не зависи. Трябва себераздаване и мотивация, агресия и футболно майсторство."

„Обяснявам си случващото в българския футбол, с малкото желание на даден човек да влезе в даден отбор, да стане негов президент. За мен сегашният на Левски Георги Попов е неразпознаваем. Играл ли е някога футбол? Нямам представа. Трябва да го питаме, но кога? Не знам. За мен Левски като марка е много апетитна хапка. Не мисля, че някой няма да поиска да поеме такъв клуб. С толкова рекламодатели, които привлича. Левски е лицето на българския футбол с огромна публика. Вчера чета в преста и смятам, че ще е страхотен ход Цветомир Найденов да поеме цялата тежест, защото той е футболен човек и го познавам много добре. Няма значение клубната принадлежност. Мога да ви кажа, че дори е бил в школата на Левски. Отделно, както виждаме навсякъде виждаме efbet. Такива хора са необходими на българския спорт. Това, което се тиражира за 8,5 милиона на година, за мен е перфектния вариант."

"През 2009 година г-н Батков ми размахваше една разписка за разходите, която беше от рода на 475 000 лева, което прави на година около 6 милиона. Минали са десет години, но за нашата дейсвителност са много пари. Но парите, които са изхарчени 24 милиона са ужасно много пари. Трябва да видим ниво от футболистите и ръководството, нещо друго. Не можем да говорим за някаква криза. Тези пари са вложени. Едно за изплащане на някакви задължения, а друго за привличането на футболисти, за провеждане на лагер в чужбина. Всичко това е свързано."

„От самото начало, когато след г-н Батков, дойде г-н Русев. Този измислен меценат, се видя какво ще се случи. Много кратко ще стои в Левски, така и стана. Сега същото виждаме и с Божков. Всички знаем, че от много години той е най-богатият българин, но виждаме, че реалността е друга."

Велев Аладжов

източник: lap.bg

„Човекът, който ще е начело на Левски, трябва да има амбиция да е там. А не, както чувам по медиите „бащици“, „майки“. Да знае какво е Левски. Отделно говорим за финансовата част. Имаме много примери по света, в Холандия играем с Хееренвен и целият стадион бе адписан с фирми на спонсори. Над 25-30 фирми, които поддържат този отбор. Левски спокойно може да се справи с това нещо."

„Мисля, че футболистите на Левски ще са по-мобилизирани в тази ситуация, защото знаят какво им предстои. Стадионът ще се напълни. „Сините“ ще са по-мобилизирани да покажат най-доброто от себе си в тази тежка ситуация. Като излезнеш на терена не мислиш друго освен как да играеш и победиш ЦСКА. Ние израснахме с тези мачове. Шест месеца, ако биеш си цар, а ако паднеш малко се свиваш. Сега има повече дербита през сезона. Всеки мач си е отделен заряд и амбиции.“

„Чух от Божков, когато продаде ЦСКА на Митал, че никога повече няма да се занимава с футбол. За мен беше учудващо самото му появяване в Левски. Странно ми беше. Това е прецедент в историята. Все едно да бъдеш президент на Барселона, а след това и на Реал Мадрид. Говорим за два колоса – Левски и ЦСКА. Феновете го приехме и смятахме, че всичко ще бъде добре, но някъде по пътя нещо зацикли и клубът е в безтегловност. Предложението на Цветомир Найденов не трябва да се изпуска."

„Нали си спомянте, че акциите след Русев бяха в Боримиров, Христо Йовов и Митко Иванков. Сега може да е същото. Не се знае къде са. Не само един човек притежава тези акции. Феновете също имат такива. Малко са, но са живи."

„В такива мачове съм давал не 100, а 600%. Психологически и агресивно. Тогава можеш да покажеш възможностите си. Сега да се мотивираш с премии е неприемливо. Целта трябва да ги води – победа над пряк конкурент и титлата. Голямата наслада е след победа, любовта на хората.“

„Левски ще завърши първенството. А как и с кой? Имаме голяма школа. Може да се викнат играчите под наем и да се изгонят чужденците. С тези точки Левски ще остане в елита. Няма проблем. До лятото ще има много оферти, защото Левски е еднаот най-апетитните хапки. Левски ще надживее всички ни. Уважавам всеки, който дава на Левски и футбола.“

„Всичко е до маркетинг и разпознаваемост. Хора познаващи историята на Левски. Не случайно казвам, че всеки, който има добър бизнес би дал. Няма какво да селъжем искат се много пари, но трябва да се тръгне отнякъде. Всичките модели, които идват и си заминават остават дупка. Виждаме, че сектор „А“ стои още без козирка.“

„Всеки голям клуб има задължения – Барселона, Реал Мадрид, Байерн Мюнхен. Изплащат ги с приходите, които имат. Когато е разпознаваем винаги биха се дали пари. От всичките дела, някои са на малки стойности.“