Наставникът на Левски Петър Хубчев даде първата си пресконференция преди старта на подготовката. "Сините" стартират с първа тренировка по-късно този следобед.

"Всички хора, които искахме да са тук са тук. Живко Миланов ще се включи от утре, а двама души, ще бъдат тук на 10 януари с мое разрешение. Новите попълнения ще са тук за първата тренировка", започна Хубчев.

Холмар Ейолфсон ще пропусне първия лагер в Сандански, ще се включи направо в Турция. За него съм сигурен, че ще е максимално съвестен и концентриран. Надявам се, че ще се завърне здрав, той знае какво трябва да направи, искам само да се върне здрав. Всеки един треньор иска да започне с всички футболисти на първата тренировка, но знам, че това е невъзможно", коментира още наставникът на Левски.

"Няма спокойна тренировка и подготовка. Селекцията е отворен процес, всички налични футболисти ще започнат подготовка с нас, възможно е да има футболисти дадени под наем, до два дни се надявам да видим резултат. Нека да видим в какво функционално състояния са Славчев и Лозев. Знае се какви са изискванията в Левски", добави той.

"Ще искам от Левски пълно себераздаване, в тренировките, и в мачовете, всичко друго освен шампион и купа не се брои в отбори като Лудогорец, ЦСКА и Левски".

"Хората, които сме искали да са тук са в съблекалнята. За мен е важно да се подготвим, важно е да се подготвим и да сме здрави за мачовете. Всички мачове са еднакво важни. Ще тренираме на високи обороти, което носи и малко рискове, но се свиква с това", добави наставникът на "сините". 

Специалистът даде за пример и новия наставник на Лудогорец Павел Върба, че при селекцията колкото по-дълго време се запазят нещата в тайна, толкова по-добре, тъй като може нещата и да не се получат.