Легендарната българска певица Богдана Карадочева беше наградена с плакет за „Заслуги и всеотдайна подкрепа към Левски" на семейството ѝ. Това се случи на тържествения обяд, който генералният спонсор на "сините" и фондация "Спорт в България" организираха по случай 110-годишнината на клуба и 24 май.

Както е известно, бащата на певицата - Иван, е един от първите благодетели на Левски. Навремето той купува ниви, които предоставя безвъзмездно и върху тях започва строежът на стадиона на "сините".

Брат й Бойчо е бившият член на Управителния съвет на клуба. Отива си на 72-годишна възраст през 2023.

Емоционален момент и специален жест към Левски

Богдана Карадочева получи отличието от изпълнителния директор на Левски Даниел Боримиров.

"От името на клуба съм горд да връча този плакет за „Заслуги и всеотдайна подкрепа към ПФК Левски на Богдана Карадочева за всичко, което нейното семейство е направило за клуба", обърна се Боримиров към естрадната прима.

Левски поднесе цветя на "Могилката"

Тя отговори: "Ще кажа само няколко думи: Любов, религия, съдба, за моето семейство Левски е целият живот. Само Левски!", извика Карадочева и даде тон за песен, като запя рефрена: "Само Левски, само Левски, само Левски шампион".

На официалния обяд присъства и настоящия треньор на Левски Николай Костов. Очаква се след края на сезона той да бъде заменен от Станислав Генчев.

Без да чакат покана, всички в ресторанта запяха мощно./БГНЕС