Бившият изпълнителен директор на Левски Константин Баждеков сподели, че при напускането му на клуба през 2016-та година дълговете на "сините" са били в размер на едва около 4 милиона лева. 

Понастоящем Левски има задължения, надхвърлящи 24 милиона лева. Според Баждеков обаче тези дългове са дошли в годините след неговото оттегляне от поста на изпълнителен директор, заявявайки, че клубът е бил в много добро финансово състояние по време на неговото управление. 

Антон Узунов
6 снимки

„Левски имаше задължения към НАП, за които имаше споразумение за отсрочено плащане. Другото задължение, при напускането ми, беше свързано с разходите за строежа на стадиона. Имахме договорка за изплащането им", започна Бадежков. 

"В тези 18 години, в които бях изпълнителен директор на клуба, може би само Светия Синод не ни проверяваше. Имали сме десетки данъчни ревизии и Левски беше в много стабилно финансово състояние. В опитите си обаче да сме винаги първи са се направили непремерени харчове, които после не са се оправдали. От тези грешка не са били вадени изводите от следващите ръководства“, завърши той.