Кадърът на Алетико Мадрид Начо Монсалве е шестият испанец, който ще играе за Левски. Предшествениците му оставиха различни впечатления, но генерално само един от тях е бил трансферен провал - Алехандро Перес. Той пристигна през есента на 2013 година, но не успя да оправдае очакванията, които имаше към него Наско Сираков и бързо се раздели със "сините".

Противоречиви бяха впечатленията от първия испанец на "Герена" - Тони Калво. Той бе юноша на Барселона, което вдигна допълнително очакванията към него. Игра на приливи и отливи в 24 мача, в които вкара 8 попадения.

Левски не се уплаши и продължи да търси попълнения от Испания. Следващият бе Антонио Аниете. Той се превърна в любимец на феновете и дори се сдоби с плакат: "А НИЕ ТЕ обичаме". Нападателят, който в отделни мачове бе на върха на атаката, в други изтеглен по-назад, успя дори да стане голмайстор на първенството. Това стана през сезон 2014/15, когато вкара 14 гола. Можеше да донесе и Купата на България, след като вкара на финала срещу Черно море в Бургас за 1:0. След края на сезона Аниете си тръгна, но се завърна през 2016/17, когато отново бе основна фигура в състава.

Мигел Бедоя също бе доста качествен и техничен футболист. Такъв бе и Жорди Гомес, който бе играл в Ла Масия заедно с Меси. Освен това имаше във визитката си и Купа на Англия. Като игра невинаги блестеше, но даде много асистенции.

На "Герена" имаше и един испански треньор - Пепе Мурсия. Той обаче се провали и бързо бе изгонен./Мач телеграф