Ръководството на Левски все още няма отговор от Талеб Tayaтa. 27-годишният защитник на Айнтрахт Франкфурт е силно желан от треньора Петър Хубчев. Наставникът дори взима участие в преговорите - той е бивш състезател на франките, водил е и дубъла им, пише „Тема спорт”.

Хубчев вече е говорил с левия бек и му е обяснил, че държи да го види със синята фланелка. Израелският национал не попада в плановете на Айнтрахт за новия сезон. Сега той дори не тренира с първия отбор на германците, защото бройката на играчите в него надхвърля 30. 

Към Тауата проявяват интерес бившият му клуб Макаби Хайфа, както и Макаби Тел Авив. На този етап обаче Талеб не желае да се връща да играе в родината си. Той вече е отхвърлил предложение от белгийския Андерлехт, който му е давал годишна заплата от 300 хиляди евро. Агентът на футболиста пък твърди, че клиентът му има предложение още от Леванте, както и от турски клуб.

В Германия твърдят, че офертата на Левски до Тауата е най-добра. Но източници от Израел сочат, че левият бек не бърза с избора си и внимателно проучва сините.